Sjabloon

Functie:Wijzigen gebruiker naam: verschil tussen versies

(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Als een systeem gekopieerd is heeft het dezelfde gebruiker. Middels deze handleiding wordt de naam etc gewijzigd. {{#tag:easytree| Maak een niewe gebruiker aan met...')
 
 
(7 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Als een systeem gekopieerd is heeft het dezelfde gebruiker. Middels deze handleiding wordt de naam etc gewijzigd.
+
Als een systeem gekopieerd is heeft het dezelfde gebruiker. Middels deze handleiding wordt de naam etc gewijzigd.<ref name="apple">Informatie afkomstig van [https://support.apple.com/en-us/HT201548 Apple]</ref>
  
 
{{#tag:easytree|
 
{{#tag:easytree|
 
Maak een niewe gebruiker aan met administrative rechten
 
Maak een niewe gebruiker aan met administrative rechten
:Ga naar System Preferences
+
:Ga naar <em>System Preferences</em>
 
:Klik op Users & Groups
 
:Klik op Users & Groups
 
:Klik op het slotje en vul het wachtwoord in
 
:Klik op het slotje en vul het wachtwoord in
Regel 12: Regel 12:
 
: Voer twee keer het wachtwoord in
 
: Voer twee keer het wachtwoord in
 
:Klik op Create user
 
:Klik op Create user
 +
Log out en login met het nieuwe account
 +
Wijzigen naam gebruiker folder
 +
:Zorg dat de Finder is geselecteerd
 +
:Ga in het finder menu naar Go -> Go to Folder
 +
:Type in <em>/Users</em> en klik op Go
 +
:Wijzig de naam(kleine letters) van de betreffende folder
 +
Wijzigen account naam
 +
:Ga naar <em>System Preferences</em>
 +
:Klik op Users & Groups
 +
:Klik op het slotje en vul het wachtwoord in
 +
:Klik+Control op het te wijzigen account en klik op Advanced options
 +
:Vul achter Account Name de naam in zoals hiervoor gebruikt
 +
:Vul achter Full Name de naam in zoals hiervoor gebruikt(beginnend met hoofdletter) in
 +
:Klik op OK
 +
Herstart de Mac en login met het gewijzigde account
 +
Verwijderen temp account
 +
:Ga naar <em>System Preferences</em>
 +
:Klik op Users & Groups
 +
:Klik op het slotje en vul het wachtwoord in
 +
:Klik op het temp account
 +
:Klik op - links onder
 +
:Selecteer Delete the home folder aan
 +
:Klik op Erase home folder securely
 +
:Klik op Delete User
 
}}
 
}}
 +
<references/>

Huidige versie van 15 sep 2021 om 12:31

Als een systeem gekopieerd is heeft het dezelfde gebruiker. Middels deze handleiding wordt de naam etc gewijzigd.[1]

  1. Informatie afkomstig van Apple